Binnengluren bij van Buuren!

23 juni 2021 om 10:00

Dinsdag datenight

Het is once again dinsdagavond. Het lijkt erop dat dit onze favoriete datenight is. En met het regenachtige weer dat ons vergezeld, is er wat ons betreft niks gezelligers om te doen op deze dinsdagavond. Cozy dineren in de stad it is, want we mogen weer!

Dit plein is fijn

We zijn beland op het Onze Lieve Vrouweplein. Het plein waar het altijd gezellig is, waar de Onze Lieve Vrouwekerk staat te shinen én vanwaar je zo het leukste straatje van Maastricht inrolt: de Koestraat. Maar vlak voordat je dat straatje inrolt, vind je aan je rechterhand eetcafé Van Buuren. Omringd door al het moois dat er op dit plein te vinden is, een prima plek om een hapje te eten als je het ons vraagt. Het liefst zitten we buiten op het terras, onder de bomen. Wist je dat je… op het Onze Lieve Vrouweplein bijna het hele jaar buiten kunt zitten? Hier duurt het terrasseizoen het langst.

Welkom thuis

Maar goed, we gaan niet voor buiten deze keer. Want het weer laat zich vanavond van haar beste kant zien (lees: regen, wind en kou). En eerlijk, voor een 2 gangendiner is het binnen toch net even iets fijner zitten. Dat is precies wat we dan ook gaan doen. De inrichting is eenvoudig maar gezellig. De grote bloesemboom in het midden van de zaak, in combinatie met de houtkleuren en grote gezellige bar zorgen voor het welbekende huiskamergevoel. Van Buuren heeft een tweetal verdiepingen en van boven heb je het uitzicht dat je wilt hebben als je een hapje besluit te gaan eten aan het Onze Lieve Vrouweplein.

Dubbel & dwarse genietings

We trappen af met een voorgerecht. Per gang kun je kiezen uit twee gerechten. We besluiten beiden voor iets anders te gaan. Breg gaat voor de Salade Val-Dieu. Jaat voor de Carpaccio van ossenhaas mét truffelmayo. Het voorgerecht wordt vergezeld door een goed glas rosé. Wat is het toch fijn dat we weer binnen mogen zitten, zodat je tenminste op zo’n dag als vandaag een droog plekje hebt. Dat betekent dubbel en dwarse genietings van het hoofdgerecht dat ons nog te wachten staat.

Support your locals

De gevulde portobello met geitenkaas en zoete aardappelfrietjes en de biefstuk Van Buuren met rode portsaus, rucola en parmezaan sieren de tafel. Het leuke aan dit 2 gangendiner, is dat het menu veelal samengesteld is met ingrediënten uit de buurt. Zo werken ze samen met lokale vrienden Slagerij Kusters, Vleeswarenbedrijf Balduin, Geurten Groente & Fruit en Becker Royen Maastricht. Onder het motto: ‘Support your locals’ zit je hier dus wel goed.

Zelf gluren bij Van Buuren? Koop hier jouw voucher voor een 2 gangendiner bij Van Buuren voor maar €20,- & Reserveer snel een plekkie!