Dankzij het ''Vastelaovends Vaccin'' toch een beetje Carnaval

25 januari 2021 om 10:46

Het misschien wel het mooiste en meest traditionele feestje van het zuiden: Carnaval. Dagenlang staat alles en iedereen op z’n kop. Terwijl er wordt gedanst op Beppie Kraft, vliegen de ‘pilskes’ over de bar en met z’n allen wordt er gesjoenkeld tot in de late uurtjes. Om vervolgens de dag erna, uiteraard na een paar flinke koppen koffie, weer door te gaan waar we gebleven waren. En dat, dat is Carnaval. Het feestje dat we dit jaar genoodzaakt (thanks again corona) moeten skippen.

De keuze is reuze
Terwijl de meeste Maastrichtenaren normaal gesproken alle dagen staan te sjoenkelen op het Vrijthof, moeten we dit jaar gedwongen thuiszitten tijdens ons lievelingsfeestje. Daar heeft Local7 iets op bedacht en dus zijn er meerdere carnavalspakketten samengesteld.

Een hoop ondernemers hebben de handen ineengeslagen, zodat jij toch een beetje dat ‘vastelaovendsgevoel’ in huis kunt halen. Op de website van Local7 vind je al deze pakketten en eh, de keuze is reuze!

Vastelaovends Vaccin wat?

Carnaval thuis vieren kan met een lekker pilske en een kop goede koffie in de ochtend bijvoorbeeld. Het carnavalspakket van Charlies Coffee Maestricht en Zaate Hermenie Blamaasj. Deze ondernemers hebben een speciaal ‘Vastelaovends Vaccin’ ontwikkeld. Een pakket waarmee jij jezelf of een andere carnavalsliefhebber kunt verrassen. In het pakket is de speciale carnavalsmelange ’T Kachelpiepke’ van Charlies Coffee te vinden en twee flesjes speciaalbier ‘Triple 11’ die Zaate Hermenie Blamaasj speciaal door Brouwerij Klinker heeft laten brouwen. Zij bestaan dit jaar namelijk ‘3 X 11’ jaar. Alaaf! En geen zorgen over kringen op tafel want er zitten viltjes - of beter op z’n Mestreechs gezegd: ‘sjeigelkes’ - in dit pakket.

Beppie Kraft op repeat
Ook vind je in het pakket een carnavalskaart waarmee je vrienden of familie kunt uitnodigen om het samen online te vieren of waar jij je +1 mee kunt uitnodigen. Misschien dan niet zoals we gewend zijn in de stad en met z’n allen. Maar met je vriend, vriendin, gezin of online kan ook voor een jaar gezellig zijn, toch? Een goede reden om ook gewoon je favoriete ‘pekske’ aan te trekken, Beppie Kraft af te spelen op Spotify en de nodige spek met eieren en nonnevotten in huis te halen. Althans, zo gaan wij dat in ieder geval doen over een aantal weken. Met een kopje koffie in de ochtend gevolgd door een lekker pilske van Zaate Hermenie Blamaasj. Jij ook? Bestel het pakket hier en doe met ons mee.

Hoe ga jij dit jaar Carnaval thuis vieren?