De goeddoeners van Local7: Aagje Wevers van Ronald McDonald huis Maastricht

14 februari 2023 om 07:33

Wie Ronald McDonald hoort, denkt misschien aan de clown van McDonald’s. Maar de meeste mensen zullen tegenwoordig denken aan de bekende logeerhuizen voor gezinnen van wie het kind in het ziekenhuis ligt. Al sinds 1974 is de bekende Amerikaanse hamburgerketen betrokken bij de stichting als hoofdsponsor.

In Nederland zijn er 11 Ronald McDonald huizen, waarvan 1 in Maastricht, 3 vakantiehuizen, waaronder 1 in Valkenburg aan de Geul en ook nog eens 12 huiskamers. We spreken met Aagje Wevers, manager van het Ronald McDonaldhuis Maastricht.

‘Ronald McDonald Huis Maastricht biedt al 25 jaar een “Tijdelijk Thuis” aan ouders van ernstig zieke kinderen die zijn opgenomen in Maastricht UMC+. Ouders (en broertjes/zusjes) willen dan graag zo dicht mogelijk bij hun zieke kind zijn. In het Ronald McDonald Huis hebben ze een eigen plek waar ze even tot rust kunnen komen, kunnen koken, de was kunnen doen, kunnen slapen en douchen. Een groot gedeelte van de gezinnen die overnachten in ons huis komen dus uit Limburg.’

Het hart van de organisatie zijn de vrijwilligers, die zich dag en nacht inzetten voor het huis. Het Ronald McDonald huis is namelijk 7 dagen per week, 24 uur per dag open. Zonder onze vrijwilligers is dat onmogelijk. De vrijwilligers zorgen voor bloemen op de tafels, koekjes in de trommel, een brandend kaarsje, een luisterend oor en een schouder om op te huilen. Zij maken van ons Huis een warm ‘Thuis’.

Om gezinnen deze zekerheid te kúnnen geven hebben wij als team een grote taak. Dat is ons Huis runnen met 90 vrijwilligers, zonder subsidie en het vertrouwen dat er genoeg mensen en bedrijven zijn die ons steunen.

Aagje: ‘Wil je graag iets voor ons Huis betekenen? Denk dan een nachtzoen! Jouw donatie maakt het verschil voor ouders en hun zieke kind. Met jouw bijdrage geef je ouders een warme plek, dicht bij het ziekenhuisbed van hun kind. Dat is zo’n mooi gebaar!’

Meer weten over alle vormen van sponsoring in tijd, geld of elkaar kan via de website.

Daarnaast mogen we als Local7 ook nog een primeur melden: dit jaar bestaat het huis 25 jaar en dat wordt in mei gevierd met het familiefestival. Meer mogen wij er nog niet over zeggen, maar volg de socials en je weet het als eerste: