De partners van Local7: Brian Beelen van JKR Gin

29 september 2022 om 22:56


Drie vrienden wonen in dezelfde straat en houden alle drie van gin. Het lijkt misschien het begin van een mop, maar het is het begin de nieuwe sensatie op het gebied van gin: JKR gin. Ze wonen op de Bergweg in Maastricht in Sint Pieter. De wijk die naar de berg genoemd is. En die berg gaat ook nog een rol spelen in dit verhaal. Net als corona, want dat zulke zwarte periodes ook prachtige dingen voortbrengen, daar is het verhaal achter JKR gin het bewijs van. We spreken met Brian Beelen, één van de drie vrienden.

Dat Maastricht een rijke traditie heeft in Nederland op het gebied van bier en wijn is bekend. Het moet toch ook mogelijk zijn de Meestrechter Geis te vangen in hun lievelingsdrank? Ze gaan op zoek en vinden de eerste aanwijzingen in hun eigen ‘achtertuin’. Op de Sint Pietersberg groeien bijzondere planten en kruiden die in Nederland vrijwel alleen op die typische plek voorkomen. En ze blijken ook nog eens geweldig goed te smaken in gin! Zo vinden onder meer de Wilde Marjolein en de Kleine Pimpernel hun weg naar de geheime receptuur.

Het experimenteren leidt tot een steeds lekkerder gin. Zo lekker dat deze natuurlijk niet past in een gewone fles. Ze vragen een Italiaanse ontwerper om het logo en de fles te ontwerpen. En dat ook Italiaans design en Maastricht prima samengaan, belichaamt het mooie, smaakvolle ontwerp. De gin lijkt klaar voor de marktintroductie.

Juli 2020 vindt de inschrijving bij de Kamer van Koophandel plaats. De eerste partij gin wordt gemaakt naar het geheime recept. Het wordt een succes: 600 flessen die ook nog eens in zes weken uitverkocht zijn! De rol van andere lokale ondernemers is hierbij zeer welkom. Zoals de lokale slijterij, wijnkoperij Sint Pieter. Maar ook Local7 als platform draagt bij aan naamsbekendheid maar ook aan de verkopen. De volgende stap wordt de lokale horeca.

JKR Gin en JKR Blush
JKR Gin en JKR Blush

Veel overtuigingskracht is er niet nodig om ook met de JKR gin in de beste horecagelegenheden van Maastricht en omgeving terecht te komen. De kwaliteit van de gin zelf, het bijzondere ontwerp van de fles en het prachtige verhaal van vriendschap en Maastricht zeggen meer dan genoeg. Inmiddels is er met de JKR Gin Blush dan ook een tweede variant. Dit is een pink gin met een zomers karakter. Dit karakter is bereikt door het toevoegen van frambozen en een grotere hoeveelheid bloemen. Ook deze receptuur smaakt perfect, maar blijft wel geheim…

Over geheimen gesproken, samen hebben we ook iets leuks bedacht, dat we nog even geheim moeten houden. Wil je als eerste weten wat we gaan doen, volg dan onze #Local7secrets op Insta of FB. Wil je zelf de heerlijke gin proberen? De original JKR met bijpassende tonic vind je hier, de opvallende JKR blush met een verrassende mixdrank vind je hier en wil je ze gewoon allebei in huis hebben? Dan bestel je de JKR en de JKR Blush hier.