De Partners van Local7: De familie Thomissen van De Smaakboefjes

10 januari 2024 om 12:24

Met passie en aandacht aan de keukentafel van de familie Thomissen in Elsloo worden de meest heerlijke smeersels gecreëerd. De oorsprong van Smaakboefjes is er een van bewustzijn, liefde voor gezond eten en familiebanden. En wij zijn heel trots dat De Smaakboefjes, zo heet het familiebedrijf, nu via Local7 verkrijgbaar zijn.

Local7 sprak met Diane en Roel Thomissen, de drijvende krachten achter Smaakboefjes. Hoe dat begon? Diane heeft een lange carrière in de horeca achter de rug. Die liefde en aanleg heeft ze waarschijnlijk doorgegeven aan de twee kinderen, want al van jongs af aan wordt er in huize Thomissen zelf eten gemaakt. En dan niet alleen avondeten, maar vooral ook voedsel dat de meeste mensen al bereid kopen: pindakaas, chocopasta en, voor Local7, jam.

"Eten verbindt en is gezellig. We hebben onze kinderen Sven en Jesper altijd willen laten zien waar hun eten vandaan komt. En dit was een perfecte manier", aldus Diane. En zo maakten zij zelf potten pindakaas voor de oudste en chocopasta voor de jongste. Deze smaakten al zo goed dat de vrienden en familie werden verwend met de zelfgemaakte potjes. Toen er gespaard moest worden voor een reis naar Nieuw-Zeeland, ontstond het idee om grotere hoeveelheden te produceren en deze te verkopen.

En zo maakten De Smaakboefjes hun debuut op de Hubertusmarkt in Gulpen. Hoewel er aanvankelijke tegenslagen waren - Roel lacht terwijl hij zich herinnert dat de chocopasta beitels nodig had door de kou – waren de reacties hartverwarmend: de feedback en ervaring van die dag hielpen hen hun product te perfectioneren. En dus verkochten zij hierna op een Kerstmarkt in België en, wederom, waren alle potjes aan het einde van de dag op.

De reis naar Nieuw-Zeeland verviel, maar De Smaakboefjes hadden geproefd aan de markt en gevoeld dat de markt klaar is voor lokale, zelfgemaakte producten met een natuurlijke oorsprong.

Hun producten, van chocopasta tot diverse jams, zijn gemaakt met zoveel zorg dat het bijna tastbaar is. "Het hele proces, van schillen tot koken, wordt gedaan met aandacht en liefde. En je zou die liefde moeten proeven", glimlacht Diane. Local7 is onder de indruk van de groei van Smaakboefjes en hoe het merk zich heeft ontwikkeld van een eenvoudig gezinsproject tot een veelbelovend bedrijf. Het verhaal van de Thomissens en De Smaakboefjes is een inspirerend voorbeeld van hoe een gezin samen kan komen om iets prachtigs te creëren met de juiste intentie en passie.

Bij Local7 geloven we in het ondersteunen van lokale initiatieven en bedrijven. En zoals Diane zei, de liefde en zorg die de familie Thomissen in elk potje Smaakboefjes stopt, is echt iets dat je zou moeten proeven. En wij zijn het daar volledig mee eens!