De partners van Local7: Dylan Hentzepeter van Brouwerij Klinker

24 mei 2022 om 09:29

En zo vraagt hij een accijnsvergunning aan en schrijft zich in bij de Kamer van Koophandel. Klinker, een verwijzing naar de vele Maastrichtse kinderkopjes, is een feit. En Maastrichts is het bier van Klinker. Het water voor het bier komt, naar eigen zeggen als enige, uit Maastricht. Het is niet het enige water dat Klinker gebruikt. Zo wordt de Cauwe Klinker gebrouwen met water vanuit de Cauberg. En ook brouwt Dylan het stadsbier van Bad Bertrich in Duitsland. Hiervoor wordt voor iedere brouwgang 250 liter bronwater uit de toeristische badplaats aan de Moesel naar Maastricht getransporteerd dat vervolgens als bier weer de weg terugvindt naar Bad Bertrich. Dat moet toch wat zijn, dat een Duitser zijn bier laat brouwen in Nederland.

En dat is het ook. Het horecavakblad Misset Horeca verkiest Klinker in meerdere jaren in de top 10 van beste Limburgse bieren. De lokale verbinding is er niet alleen door het gebruik van Maastrichts water. Het Maastrichts Leesplenkse mag dienen als verpakkingsmateriaal voor Klinker. Het jubileumbier van het in Maastricht en omstreken bekende Ziesjoem wordt gebrouwen door Klinker. Die lokale verbinding vindt Dylan belangrijk. Wij bij Local7 natuurlijk ook. En ze maken bij Klinker ook gewoon erg lekker bier. Los te verkrijgen via Local7 en ook in fijne proefpakketten zoals het bekende Mestreechter Leesplenkske.