De partners van Local7: Jorrit Consten van DARQ Maastricht

07 februari 2023 om 10:23

Het verhaal achter DARQ begint al 18 jaar geleden als chocolatier en zwager Ralph Hagen begint met het maken van de mooiste bonbons en chocolade. Een paar jaar later bedenken Ralph en Gaston, een oom van Jorrit, de Puneke, de inmiddels in Maastricht wereldberoemde kus van chocolade. Jorrit Consten, de ondernemer achter DARQ, begint met het bestieren van de pop-up stores die ze in de loop der jaren opstarten. DARQ is de eerste, echte winkel. Jorrit besluit zijn baan op te zeggen en vol gas te gaan voor de uitdaging in de chocolade.

Goede keuze

We kunnen nu, 7 jaar na het in ontvangst nemen van de sleutel, concluderen dat zijn keuze een goede keuze is geweest. Maar chocolade kent ook duistere kanten. En over die kanten wil DARQ open zijn.

Duister

Een duistere kant van de chocolade industrie is er helaas ook. Naar schatting zijn er wereldwijd 160 miljoen kinderen het slachtoffer van kinderarbeid. Een deel van die miljoenen kinderen werkt in de chocolade industrie en een deel van die kinderen is zelfs gedwongen te werken als slaaf. Kinderarbeid en -slavernij dus. Je kunt het je niet voorstellen in de eenentwintigste eeuw.

Proef het verschil

Jorrit: “Het kan echt niet meer dat wij in het westen zo welvarend zijn en daarom kunnen genieten van chocolade terwijl er aan de andere kant van de wereld kinderarbeid en zelfs kindslaven worden ingezet. Wij maken bij DARQ 100% al onze chocolade producten van direct trade chocolade. Dat betekent dat de cacaoboer een eerlijke prijs krijgt voor zijn product. Daarom is onze chocolade wel duurder dan bijvoorbeeld de chocolade uit de supermarkt. Maar het verschil proef je aan de smaak, maar ook aan het gevoel dat jij een bijdrage levert aan een wereld zonder kinderarbeid.”

De smaak!

Er is nog een goede reden om voor deze chocolade te kiezen: de smaak! Want in 18 jaar tijd zijn de recepturen verfijnd waarmee DARQ tot de top hoort op het gebied van chocolade en bonbons. Wil je zelf een kijkje nemen? Je kunt bij DARQ achter de schermen kijken. Zo leer je meer over de achtergrond van chocolade en waarom je beter kiest voor betere chocolade. En je mag natuurlijk ook proeven van het vakmanschap en de liefde voor de goede chocolade. En die beroemde Punekes? Die bestel je natuurlijk makkelijk en snel via jouw favoriete website voor Limburgse producten: Local7.