De partners van Local7: Michel Willems van Geruba

26 april 2022 om 11:42


Genieten met een zachte G.

In 2009 begon chocolatier Gerben Ubags met Geruba. De naam GerUba hoeven we nu niet meer uit te leggen, toch? Al in 2013 merkte Gerben dat het teveel werd om alleen te ondernemen. Dus sindsdien brengt hij Geruba samen met zijn goede vriend en voetbalteamgenoot Michel Willems naar grote hoogtes. Inmiddels kun je producten van Geruba krijgen in vier landen: Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Toch vinden ze lokaal nog immer enorm belangrijk.

Zo is Geruba zelf ‘slechts’ één winkel, in Schinnen. Een franchise-formule of andere ‘grote’ ambities hebben Gerben en Michel nooit serieus overwogen. De beste en lekkerste chocolade maken met respect voor iedereen, dat is de missie. Geruba werkt bijvoorbeeld alleen met Callebaut gecertificeerde chocolade. En de medewerkers van Geruba komen uit de regio omdat Geruba kansen biedt aan iedereen die wil werken. Hiervoor wonnen ze in maart dit jaar de Sprinc MVO Award, een prijs voor het bedrijf dat zich inzet voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Genieten met een zachte G is het motto van Geruba. Nederlandse en Belgische wederverkopers zijn onder de indruk van het bourgondische karakter en het vakantiegevoel dat een bezoek aan de winkel en het atelier met zich meebrengen. Duitsers vallen meer voor de Nederlandse kwaliteit. Grappig toch, hoe dezelfde kwalificatie die wij Duitse producten vaak meegeven, de meeste Duitsers juist aan Nederlandse producten meegeven?

En kwaliteit is het zeker! Er worden geen concessies gedaan aan de kwaliteit, maar toch houdt vooral Gerben wel van een experiment. Zo werken ze graag samen met lokale ondernemers om samen een nieuw product te ontwikkelen. Precies wat we bij Local7 ook graag doen! Het kan dan ook geen toeval zijn dat één van die samenwerkingen de Chocolade Honing Bonbons opleverde. Samen met BEEing Pure werkten ze aan deze unieke bonbons.

Een bezoek aan de winkel kunnen wij absoluut aanraden! Maar mocht je daar even geen tijd voor hebben, kan het grote genieten vast beginnen met de selectie die je bij Local7 met één druk op de knop kunt bestellen. Geruba, genieten met een zachte G, te bestellen via Local7, lokaal Limburgs lekkers met één druk op de knop. Een ideale combinatie!