De partners van Local7: Ralph Frissen van de Daalhoeve

14 september 2022 om 10:48

Eerst maar eens over dat vlees. Wie denkt dat de Daalhoeve stopt bij de kinderboerderij heeft het mis. De koeien, schapen, lammetjes en varkens lopen op buitenterreinen. Ze lopen het hele jaar buiten en worden met veel liefde en zonder antibiotica verzorgd. Na een mooi leven gehad te hebben, worden de technische delen zoals het in jargon heet na de slacht naar de eigen slagerij van de Daalhoeve gebracht.

Hier maken slagers Gijs en Els van ’t Klooster de heerlijkste lamskoteletten, BBQ-worsten, kogelbiefstukken, hamburgers en souflaki’s die je via ons BBQ-pakket kunt bestellen. Ook droogworst maken de slagers ervan die dan weer in het fijne pakket van Onglet zit. Maar er is meer dan vlees alleen. Zo zijn er bijen die honing maken. Partner Imkerij Beelicious verzorgt de bijen en zorgt dat de honing in de potten komt.

Nieuw in het assortiment is jam of beter jams, zoals het officiële meervoud luidt van jam. In samenwerking met het Breusjterhöfke uit Eijsden wordt jam gemaakt van een mengeling van het eigen fruit en het fruit dat groeit bij het Breusjterhöfke. Ralph vertelt: ‘We bestaan inmiddels bijna 10 jaar. En al vanaf dag 1 zijn lokale partners de sleutel van ons succes.’ Dat herkennen we bij Local7 maar al te goed, want ook al bestaan wij nog geen 10 jaar, ook bij ons zijn de lokale partners de sleutel.

‘Bijvoorbeeld over het vlees: we leveren liever aan restaurants van naam dan een grote massa. Met de jams is dat precies hetzelfde. We hebben hier het Erica-terrein veranderd in een hoogstam-fruitgaard. Dat fruit wordt samen met het fruit van het Breusjterhöfke verwerkt in Eijsden tot heerlijke jams die we dan hier weer verkopen. En bij Local7 natuurlijk. Gezien wat andere partnerschappen ons in 10 jaar gebracht hebben, verwachten we op de lange termijn veel van het partnerschap met Local7.’

En dat gevoel is geheel wederzijds! Ben je enthousiast geworden over de Daalhoeve? Je kunt er iedere dag langs. Check de website voor de openingstijden. Hun heerlijke jams en honing vindt je hier en de pakketten vlees vindt je hier. Zo kun je dus met een druk op de knop alles van de Daalhoeve in huis halen.