Limburgse uitjes - Local7 heeft de leukste!

15 juni 2022 om 16:43

Zuid-Limburg staat bekend om het Heuvellandschap, het enige stukje Nederland dat doet denken aan de Franse Alpen. Dus de keuze voor het hoogste uitje zou niet moeilijk moeten zijn. Maar dat is het wel: Thermae 2000 ligt op de Cauberg en is daarmee misschien wel het hoogste uitje in ons aanbod. Maar we hebben ook de Wijngaardwandeling door het Savelsbos over de Riesenberg. En ook de Ontbijtroute en het Picknickplateau, beiden vanaf Herberg de Bernardushoeve voeren langs de hoogste plekken van Nederland. Maar winnaar op het gebied van hoogst gelegen uitje is de Safari door het land van Kalk. Met NAP-hoogtes van rond de 185 meter boven NAP

Wil je echter letterlijk de hoogte in? Dan hebben we in het noorden van Limburg 4 klimparcoursen liggen waarbij je van 3 meter boven de grond tot 9,5 meter boven de grond gaat klimmen tussen de bomen. Misschien denk je nu, na het lezen: 9,5 meter, dat is toch niets? Dan dagen wij je graag uit! 9,5 meter is drie verdiepingen en is met niet meer dan een klimgordel en een klimhelm een behoorlijke uitdaging!

Het laagste uitje hebben we ook. Figuurlijk dan. Want het gangenstelsel van de Grotten Zonneberg liggen op zichzelf nog best hoog. Maar ja, daarna ga je de grotten in. En dat trok meer dan 120 jaar geleden al kunstenaars om prachtige houtskooltekeningen en beeldhouwwerken te maken in de wanden van de grot. Je kunt er onder meer de Mosasaurus en de Nachtwacht zien!

Waar je na een tijdje geen idee meer hebt van laag, hoog, links of rechts is bij het Museum of Illusions. Door optische illusies is niets wat het lijkt en zullen de kleinsten de grootsten blijken. Mocht je een uitstapje naar de Stadsbrouwerij Maastricht of een rondleiding door Brouwerij Bosch overwegen, adviseren we dat te doen ná een bezoekje aan het Museum of Illusions.

De spannendste uitjes hebben we ook: waan je een echte ‘Flik’ in de citygames van Flikken Maastricht en Flikken Valkenburg. Ontsnap je liever dan kan dat met City Escapes: Maastricht zal nooit meer hetzelfde zijn! Word je nu al moe van het oplossen, klimmen en wandelen? De rondvaart Maastricht is de ultieme manier om alle hoogtepunten die de oudste stad van Nederland te bieden heeft op een zeer bijzondere manier mee te maken.

Deze en meer uitjes vind je allemaal op onze themapagina met Uitjes.