Pracht boeket met een wijntje on the side

13 november 2020 om 12:22

A perfect match

Soms hoef je niet ver te zoeken naar het ideale cadeau (voor jezelf). Het zit soms in een klein hoekje (of op de website van Local7 in dit geval). Wijn en bloemen; het is zo’n combi die altijd kan en nooit verveelt. Misschien niet het meest originele cadeau, maar toch altijd goed. Een bos bloemen doet een mens goed. Denk daar een flesje wijn bij en meer heeft een mens niet nodig, toch?

Flower power

Bloemen met een kaartje, bloemen met chocolade, bloemen met wijn… Bloemen zijn altijd een goed idee. En ben nou eerlijk, wat is beter dan de geur van een frisse bos bloemen op je tafel? Zeker nu we extra veel tijd thuis spenderen – what else to do tijdens corona - kan zo’n vrolijke bos je dag maken. Het geeft je interieur een boost en maakt je huis een stukje gezelliger. Eigenaar Pracht Bloemen Maastricht, Olav Kavelaar: “Een boeket bloemen is leuk om te krijgen, maar misschien nog leuker om te geven. Eigenlijk kun je elke gelegenheid aangrijpen om een bloemetje te geven.” Bij Pracht Bloemen gelegen in hartje Maastricht staan ze 7 dagen per week klaar om de stad (en jouw interieur) op te fleuren.

Vandaag is rood

Maar, zeker met wijn gaan bloemen dus extra goed. Een glas wijn doet wonderen. In het pakket kun je kiezen voor een flesje rood, wit of rosé van Thiessen Wijnkoopers. Terwijl we in de lente en zomer het liefst een glas wit of rosé drinken, stappen we in de herfst en winter meestal over op rood. Op de koude winterdagen met een dekentje én glas rode wijn op de bank. Of tijdens het avondeten met de kaarsen aan. Het is al koud genoeg buiten, daar hoeft niet ook nog per se een verkoelend drankje bij. Doe ons maar zo’n lekker verwarmend glas rood. De ‘Renaissance Ciceron merlot’ in dit geval. Deze wijn komt uit Zuid-Frankrijk, niet lokaal, maar wordt wél lokaal verkocht in het oudste wijnhuis van Maastricht én Nederland: Thiessen Wijnkoopers. “Renaissance Ciceron merlot heeft de geur van pruimen, een beetje tabak en kersen. De smaak is zacht en soepel met rijpe tannines, veel fruit van zeer rijpe pruimen, zoete kruiden, koffie en chocolade,” aldus Vinoloog Thiessen Wijnkoopers, Gerry Habets.

Jezelf of een ander blij maken met een bloemetje én flesje wijn? Klik hier om dit pracht pakket te bestellen.