Wie ben je?

‘Mijn naam is Maurice Dassen, ik ben geboren in Maastricht en woon daar nog. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen.’


Hoe kwam je op Local7?

‘Ik had al een advertentie-portal voor lokale ondernemers, namelijk WinWin. Daarmee wilde ik de lokale ondernemer en de lokale consument met elkaar in contact brengen. Dit deden we door samen met de ondernemer acties te bedenken en deze te promoten onder het publiek. Toch voelde dat niet altijd goed. Acties waren vaak gericht op de prijs. Dat schuurde: dat je lokale ondernemers hun prijzen laat verlagen als actie.

En toen kwam corona. En moesten sommige ondernemers hun deuren sluiten. Andere ondernemers hoefden dat niet maar zagen wel een enorme terugval in hun omzet. Tegelijkertijd steeg de belangstelling voor lokale producten enorm. En daar moest ik wat mee, dat voelde ik. En toen ik ook nog merkte dat lokale ondernemers en consumenten elkaar wilden helpen, zag ik het helemaal voor me! We gaan ondernemers samen een pakket laten maken, een combinatie van hun producten waar zij trots op zijn. En we zorgen dat de consument die makkelijk kan vinden. Zo was het idee achter Local7 geboren.’


En hoe verdient Local7 daar geld aan?

‘We rekenen een kleine, vaste fee per verkocht product. Duidelijk voor de ondernemer. Het voordeel voor de ondernemer is dat we meerdere producten verkopen waar hij of zij zelf geen marketing voor hoeft te doen. Het leuke voor de consument is dat we unieke, lokale, Limburgse producten kunnen aanbieden via één druk op de knop.


Je bent nu iets meer dan een jaar bezig. Ben je waar je gehoopt had te zijn?

Niet helemaal. Maar dat komt ook omdat ik nogal ongeduldig kan zijn, vooral voor mezelf overigens. Maar ook de ondernemers zullen kunnen vertellen dat ik graag snel ga. Andersom betekent het ook dat ik problemen, als die er zijn, graag direct oplos. Zo heeft die ongeduldige kant ook weer zo zijn positieve kanten. Als ik van wat verder af kijken, kan ik eigenlijk niet geloven wat we in een jaar bereikt hebben. Meer dan 100 ondernemers die meedoen, meer dan 8.000 klanten die inmiddels meer dan 10.000 pakketten besteld hebben. Daar ben ik wel trots op.


Wat zijn de ambities voor de toekomst?

Heel Nederland kennis laten maken met onze lokale Limburgse producten. Wil je je moeder iets lekkers geven voor Moederdag? Je gaat naar Local7 en bestelt een fijn ontbijt met pure Limburgse producten. Je wil jezelf eens verwennen met een lekker bier- of wijnpakket? Je gaat naar Local7 en bestelt een pakket met lokale Limburgse bieren of wijnen, het beste dat in Nederland gemaakt wordt. Dat is de ambitie: Limburg meer verkopen zoals Frankrijk of Italië dat doen. Limburgers zijn bescheiden, maar de rest van Nederland ziet wel dat wij houden van kwaliteit en van het leven. Frankrijk of Italië dus, maar dan om de hoek. Lokaal dus. Dat is goed voor de Limburgse én de Nederlandse economie en ook beter voor het milieu.


Welke ondernemers zijn geschikt voor Local7?

Eigenlijk iedere ondernemer in Limburg die een kwalitatief hoogwaardig, lokaal product maakt. En die Local7 in zijn of haar bloed heeft: samenwerken, lokaal, een glimlach, dat hoort er allemaal bij.


Hoe kunnen ondernemers met Local7 samenwerken?

Ondernemers kunnen zich melden via deze link. Maar we krijgen ook vaak tips: ‘Je moet echt eens daar gaan kijken.’ Dat doen we dan ook.


Kun je ook zelf ondernemers tippen bij Local7?

Ja, zeker! Dat gebeurt dus ook al best veel. Ken jij een ondernemer die iets heeft wat echt goed zou passen bij Local7? Die dus een echt Limburgs lokaal product maakt of verkoopt? Dan kun je natuurlijk die ondernemer over ons vertellen. Of je tipt ons, bijvoorbeeld via Facebook of Instagram.


Tot slot: welk pakket is jouw favoriet?

Tsja, om eerlijk te zijn kan ik niet kiezen. Zou ook raar zijn natuurlijk, maar ik zou zelf ieder pakket ook willen krijgen, als cadeau of om zelf te bestellen. Wat ik zelf een hele fijne verbetering vind, is het feit dat je sinds kort ook categorieën kunt bestellen. Dat maakt het kiezen in ieder geval al makkelijker als je bijvoorbeeld onze Giftcard ontvangen hebt. Of als je iets leuks zoekt om te geven. Of als je zelf op zoek bent naar een uitje of een bijzonder cadeau. Dus het zijn allemaal mijn favorieten!

Local7 initiatiefnemer Maurice Dassen
Local7 initiatiefnemer Maurice Dassen